Български пощи еад

български пощи еад

Български пощи еад съществуват още от 1879г. насам. Създадена година след Освобождението, новата институция ще посрещне нуждите от комуникация на младото Княжество България.Тогава всичката обмяна на информация се е извършвала чрез система от телеграфски пунктове и конни станции.

Впрочем, предимно с въпросните станции. Телеграфите навлизат едва по-късно, поради обясними причини.Но тогава новините са стигали сравнително бързо, защото почти всеки се е познавал с вестоносците и не е трябвало много, за да стигне въпросната вест.

Нещо като много ранна версия на Facebook, но побългарена. Избирали са се най-бързите и издръжливи коне и пощальони. Около 1880-те години пощите започват да се модернизират. Прилагат се телеграфи, започват да се изграждат телефонни линии, за по-бърза и ефективна връзка.

По това време България е една от най-добре развиващите се страни на Балканите. С навлизането на 20-и век идват и нови технологии, компютъризацията е една от тях. Ръководството на български пощи еад се сменяло многократно. Но в крайна сметка БГ пощи имат нов директор, Деян Дънешки. Поради това че договора му не е бил подновен, за това са били тези рокади.

Leave a comment